måndag 31 mars 2014

LÅT ANNA INSPIRERA!


 

God morgon, ännu en ljuvlig soliga vårdag!
 Ny vecka med massa spännande på gång, ni har väl inte missat vad som händer denna veckan, finns fortfarande några platser kvar!
I dag är det planeringsdag inför onsdagen(18-21), Slättarpsgård nya idé/satsning" BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR" med mig och Kristina. Vi skall inspirera ett mindre och mer privat gäng i hur man kan förända både sitt hem, trädgård o vår garderob med enkla medel.
Mejla mig om detta låter intressant!
Sist denna veckan blir ett lite större event med Majas Cottage. Här sippar vi på  engelskt te äter goda afternoon tea bakelser och blir inspirerade i roliga o nya idéer för ditt Trädgårdsliv-hur vi bygger rum och hur vi skapar balans.
Låter detta något för er?? Skicka då anmälan till: petra@majascottage.com
Sedan blandar jag upp detta med att ge konsultationer o vara gräsänka maken är i Tyskaland, läser hemkunskap, biologi på engelska, tränar och gör så att huset lever....tur att man är kvinna?
Hoppas vi ses!
Njut av solens strålar o att våren äntligen är här!
Stor kram
Anna
Bild 1-3 från Pinterest, bild 4 Helt Enkelt.
 

söndag 30 mars 2014

VÅR INNE O SOL UTE!







VÅR INNE O SOL UTE, kan det bli bättre?
Vilken fantastisk dag det är i dag, vi har redan hunnit med lite trädgårdsarbete, varit på soptippen, sväng till Stadium men även en lång mysig morgon.
Vill dela med mig av lite piff och inspiration från vårt matrum/vardagsrum. Är så glad för mina nya vaser/ ljuslyktor från DBKD....visst är det helt underbara o sen med underbara kvistar från vårt kastanjeträd gör bara det där lilla extra. Kul med lite nytt!
 I min ljuvliga urna från Butik Linnea vill jag ha något som var vårligt men med lite fjädrar och vaktelägg får man även en känsla av påsk. Är inte mycket för kycklingar, hönor, färgglada ägg o traditionellet påskpynt, men det här är verkligen jag. Nu dags för lunch o lite mer trädgårdsarbete, sen träning och mys med Julia, de andra skall gå på säsongstart med MFF!
Fortsätt njuta av denna ljuvliga söndag!
Ses i morgon!
Kram Anna
 

lördag 29 mars 2014

TRÄDGÅRDSLIV-HUR BYGGER VI RUM?



God morgon denna ljuvligt soliga vår dag!
Visst blir man så sugen på att sätta igång med trädgårdsarbetet. Söker ni lite extra inspiration, nya idéer, hjälp med att planera den lilla ytan ni har på bästa sätt eller få grepp om en enorm trädgård? Vill ni ha svar på era frågor,
  • Hur bygger vi rum i trädgården?
  • Hur skapar vi balans o nyfikenhet?
  • Vad passar mitt hus?
  • Hur får jag plats med så mycket som möjligt på min lilla balkong eller täppa?
  • Vill ha nya spännande idéer....
Då är detta något för er, i samarbeta med Petra på Majas Cottage kör vi detta härliga trädgårds event där ni även har möjlighet att träffa Mäklarfirman Landgren som finns på plats för att ge goda råd om köp/sälj marknaden. Tillsammans njuter vi av en härlig Afternoon tea buffé och drömmer oss till England, trädgårdarnas mecka.
Gå in här för att göra din anmälan:
Hoppas att vi ses!
Njut av solens strålar.
Kram Anna
 

fredag 28 mars 2014

LADDAD FÖR HELG!

Laddad för helg kan jag verkligen säga att jag är både av trötthet men även så inspirerad av att skapa och ge ännu mer efter gårdagens lyckade föreläsning.
Många har frågat mig om jag inte blir nervös att stå inför så många människor, det är tvärt om jag blir så laddad och växer något enormt av att se, känna och ge er allt jag kan.
Hoppas att ni gick hem med massa energi o inspiration!
Låt denna ljuvliga inspirations bild ge er kunskapen att skapa det jag föreläste om igår:
  •  Balans mellan högt o lågt, runt o fyrkantigt.
  • Skapa grupperingar/stilleben men udda antal och gärna en stor solitär.
  •  Ta fram din /er personlighet.
  • Också en favorit blomma till detta som gör fredagen lite extra mysig.
I dag är det äntligen fredag en helt ljuvlig sådan, solen skiner, familjen skall bli hel igen o på schemat står  det vår förberedelser, både i form av att byta o gå igenom min garderob men även trädgården skall få lite extra kärlek av oss alla. Vad skall du hitta på denna helg!
Stor varm fredags kram till alla er som kom igår , men även alla andra där ute, ha en toppen helg!
 
 

torsdag 27 mars 2014

LOVE OF VINTAGE!



LOVE OF VINTAGE med industriell touch är väldigt mycket jag och det jag brinner för att förmedla som inredare.
Att ta vara på historikska möbler o detaljer som gör det där lilla extra och skapar en fantastiska personlig inredning, för att sedan balansera upp detta ännu bättre genom att mixa det kvinnliga o manliga. (Vintage mot industriellt eller grafiskt) 
I dag är det dags att förmedla denna kärlek på Ekeby möbelaffär i samarbete med Emma som har bjudit dit mig och håller i detta framgångrika event som varje år drar över 200  inrednings intresserade personer. Mina områden i kväll blir framför allt hall/entré, kök/matplats o vardagsrum , men lite andra godbitar också!
Nu dags att beta av lite mer på listan, sen blir det fika med dagens födelsedagsgris!
Ses vi i kväll?
Ha en underbar dag!
Kram Anna
 

onsdag 26 mars 2014

HAVETS FÄRGER!





Havetsfärger är en stor inspirationskälla för mig just nu både när det gäller
konsultationen som avlöser varandra och som just nu handlar om att man vill få in en vår/sommar känsla o sedan skapar jag nästan dagligen inspirerande kurser till er där ute, men jag klagar inte!
Tur att det finns Livet hemma men även Pintrest när man vill hitta den ultimata bilden. Visst får man en känsla av saltstänkta bad, sommar varma stränder, varma hav o den koloniala stil en från England som syns i både porslin, möbler o interiör.
Nu dags för kontorstid på Lorensdal, pappersarbete, fakturor och offerter...måste ju också göras??
Hoppas detta kan inspirera er till att ta in våren, här hemma har jag börjat lite smått.
Njut av dagen!
Kram Anna

tisdag 25 mars 2014

BALANS I INREDNINGEN.

 
God morgon denna soliga tisdag!
Kul att ni gillade mitt inlägg om Paris, snart dags för dagen första möte med Kristina o Slättarpsgård ang. vår nya satsning "BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR".
Ett unikt sätt att få det där lilla extra för sig själv eller tillsammans med sina vänner. Vem vill inte ha lite lyx i vardagen?
April-Maj har verkligen blivit en kursmånader för mig, så himla kul att det är så många som vill komma o lyssna o ta del av den inspirationen som jag skall ge lite över allt under denna våren.
En ny funnen vän o samarbetspartner har jag fått i söta Maria som driver Boningshuset, vi har massa spännande på gång denna vår/sommar, så håll utkik!
Redan den 10 april kör vi första eventet tillsammans "SKAPA BALANS MED FÄRG O FORM", där kommer jag svar på frågor som:
  • Vad gör att det blir balans?
  • Måste jag ha färg för att få balans?
  • Hur kan jag blanda färger men ändå få balans?
  • Vilka enkla knep finns det för att skapa ro o balans i en inredning?
  • Varför är växter viktiga?
  • Kan man bland stilar, möbler o inredning hur som helst?
Låter detta något för er o blir ni lite nyfikna så anmäl er till Maria.
Hoppas vi ses på någon föreläsning under våren!
Kanske redan på torsdag på ett fullsatt event arragerat av Ekeby möbel affär där jag skall inspirera i Vintage??
Njut av solens strålar!
Kram Anna
 

måndag 24 mars 2014

VÅR LJUVLIGA HELG....

 












Gud vad vi har haft det underbart!!
Fått känna på solens värmande strålar o en blomstrande vår. Promenerat flera mil runt i denna underbara stad (fransmännen har hela tiden sagt till oss o ta Metron, men vi vill se o gå), ätit och druckit gott, pratat långt in på småtimmarna, busat, myst och framför allt shoppat( Julia i alla fall).
Varje morgon till frukosten har vi planerat vår dag med karta, croissant o kaffe. Höjdpunkterna för mig var lördagen då vi besökte MERCI och sedan gick i 5 timmar ut och in i  ljuvliga butiker, fikade och passerade Seine, Notre Dame, Louvren, Place dela Concord o bara njöt av underbart väder o att vara tillsammans. Julias höjdpunkt var nog fredagen, den stora shoppingdagen, men även besöket på skolan.
Nu är man laddad med massa inspiration o energi för att sätta igång våren med Anna Inreder o alla inspirerande kurser, konsultationer o massa härlig inspiration!
Hoppas att vi ses under våren!
Kram Anna
 
 

söndag 23 mars 2014

DRÖMMA FÅR MAN.


Tack för denna gången Paris, vi kommer snart tillbaka o håller drömmen vid liva att någon gång kanske ha en lite lägenhet/studio med franskbalkong o ett litet möblemang där man kan dricka kaffe i morgonsolen!
Till dess, Au revoir Paris!
Nu längtar vi hem till resten av familjen...vi kommer snart!
Hoppas ni har tyckt det har varit kul att hänga med oss!
Stor kram Anna O Julia

lördag 22 mars 2014

ATT NJUTA!!


God kväll söta ni!
Efter ha vilat våra ömma fötter en stund på vårt mysiga hotell är det nu dags för en extra god middag. Jag vi njuter hela dagarna av god mat o dryck, men i dag är det lördag o då har vi siktat in oss på lite extra. Nu på med de röda läpparna o ge oss ut i våra kvarter.
SKÅL!
Kram Anna o Julia

PÅ EN STARK ANDRAPLATS!




God morgon lördag från ett underbart Paris!
Nu dags för frukost och sedan skall vi ta tag i en ny favorit. London är min nummer ett men Paris kommer på en stark andra plats. Julia drömmer att någon gång bo här o hennes mamma säger inte nej! Kommer gärna hit o tvättar, städar och pysslar om henne så ofta som hon önskar. Vackrare städer får man leta efter! Nej, nu dags för en ny dag, hand i hand med min söta dotter!
Så glad att du finns o vill dela med dig av dina intressen o drömmar med din gamla mamma.
Ha en ljuvlig lördag där hemma!
Stor kram från oss
Alla bilder kommer från Pinterest, lovar visa mina när vi kommer hem!