fredag 22 december 2017

BOTANISK JULGRAN...

...I VACKER KRUKA!
Sista tipset kring julgranen får ni så här några dagar innan julafton. När vi var små hade vi som tradition att köpa gran två dagar innan julafton o klä den på lille jul. Hur gör ni?
Vår gran står så grann i drömmen redan.
Gillar verkligen denna helt botaniska gran med endast vackra julrosor i. Att sedan sätta granen i en vacker kruka eller korg, gör det bara ännu snyggare.

Anna Gouteva och Blomsterfrämjandet tipsar er:

·       Vem har någonsin blivit glad över en ful julgransfot i plast? Nej, ta en rejäl kruka istället, kanske någon som du hade ute i somras, och placera julgranen i den. Om det är hål i ytterkrukan är det viktigt att du placerar julgranen i ett vattentätt kärl så att du kan vattna den. Placera sedan en matta av julstjärnor runt granen. Så fint!

·       Äkta blommor i granen är något utöver det vanliga. Enklast är att fästa små glasrör i julgranen och sedan placera julstjärnor som snittblommor i glasen. Fyll på med kulor och annat pynt om du önskar eller låt blommorna lysa för sig själva.

·       Ett annat alternativ är att placera julstjärnor som snittblommor i upp-och-nervända avklippta pet-flaskor. Det ger ett modernt och urbant intryck.

·       Den riktigt pyssliga tar istället och lindar in julstjärnor i mossbollar som hålls samman med hjälp av silver- eller guldtråd. Mossbollarna måste sprayas med vatten emellanåt för att inte torka ut, alternativt tar man ner dem och ställer dem på en vattenfylld bricka en liten stund innan de sedan får torka lite innan de hängs upp igen.

Viktigast av allt är att... Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan
i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den
från att sippra ut.

Nu dags för en härlig PW, ska även gå förbi min revisor o önska henne en underbar jul.
Önskar er en härlig dag så här dan före dan för dopparedan!
Stor kram Anna



Inga kommentarer: