onsdag 30 april 2014

SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN!


God morgon alla denna Valborgsmässoafton!
Vad har ni för er en dag som denna då det är dags att sjunga in våren, fast att det känns som den redan har varit här ganska länge?
Morgonen avnjöts på det bästa sättet men nu är det några timmars kontorsjobb och valborgsfika med alla mina härliga kollegor på Lorensdal. Kommer snart visa er ett lite trädgårdsprojekt som börjar ta form o vi hoppas skall bli klart denna helgen, så det krävs att vi förbereder en del innan vi i kväll skall fira Måns, barnens kusin. 
Vi hoppas på varmt underbart väder o ett riktigt härligt Valborsfirande. 
Tänk om himmel blir lika vacker som denna bild som togs förra året.
Njut nu av denna sista April dag på bästa sätt o ta hand om varandra!
Kram Anna
 

tisdag 29 april 2014

GRÖNT ÄR SKÖNT!



God förmiddag!
Gud vad det är grönt o krispigt ute just nu, det känns nästan som att det växer under tiden man tittar!
Detta är min absoluta favorit tid...när är din?
Älskar alla förberedelser inför sommaren och så att det är så underbart när det gröna kommer fram och så alla blommande fruktträd. Att vistas ute det kan vi alla mer eller mindre men all har kanske inte en trädgård, täppa eller balkong, då är de här inspirerande bilderna från Livet hemma något för er!
Ta in gröna detaljer och plocka in naturen o köp din favorit vår/sommarblomma o njut av den! Ett enkelt och lätt sätt att sudda ut gränserna mellan ute och inne och skapa ett mer vår krispigt hem.
Lägg märke till ett kul sätt att skapa en stadig skrivplats med hjälp av en hög med vackra gamla böcker, tips på en smart o snygg DIY!
Startade dagen på bästa sätt, men nu dags för möte och mer jobb!
Ha en toppendag, hoppas ni får en stund i solen!
Stor kram Anna

måndag 28 april 2014

VILKEN ENERGI...









... föreläsningen gav i lördags!
Nu är man hemma i Skåne igen o vilket fantastiskt väder vi har idag!
Full med energi efter en härligt aktiv och händelserik helg är jag nu redo att kicka i gång en väldigt kort vecka.
I dag blandar jag jobb med att ge mina rosor som har växt så mycket alla den kärlek de behöver, sedan dags att fånga upp allt som hände i helgen med föreläsningar o konsultationer o sedan skall jag ge mig själv lite sol på näsan.
Lördagen blev just så där härlig som jag o Jenny hade önskat oss, det var otroligt många människor som hade anmält sig och vilken härlig energi ni gav, tack för det!
Jenny startade upp allt med att visa oss några enkla tips hur vi kan skapa egna arrangeman med köpta blommor eller allt det vackra vi kan hitta i naturen, florist som hon är i grunden så gick detta helt galant och alla, även jag gick hem med massa tips o idéer. Efter en fantastisk buffé av massa gott var det dags för mig. Pratade i ca en timme om att sudda ut gränserna, vårens o sommarens trender, hur vi skapar rum i trädgården/ balkongen men framförallt hur vi kan skapa stämning med all fin inredning från Living and Room.
Efter föreläsningen var det dags för konsultationer runt Jönsköping. Väl hemma hos släktingarna igen unnande jag mig en underbar powerwalk och sedan en god kopp i solen.
Lovar att visa bilder på mig lite längre fram, vi hade en fotograf på plats som tog fantastiska bilder!
Nej nu dag för dagens möte!
Njut av solen!
Stor kram Anna
 

söndag 27 april 2014

SKÖN SÖNDAG!

God morgon söndag o alla där ute!
Dagen kan inte börja bättre, solen skiner från en klarblå himmel och älvorna dansar på åkrarna utanför mitt fönster. Dags att hoppa i träningskläder och ge mig ut i denna ljuvliga natur, sen när jag kommer hem är förhoppningsvis alla vakna o vi kan äta en god frukost innan vi vänder bilen tillbaka till Skåne!
Nu längtar jag hem till min familj o vår underbara trädgård och allt småpill vi har planerat att hinna med innan Therese Romell o Jenny kommer hit för att fota både inne o ute. I bland är det bra att man får piskan på ryggen för då blir saker o ting klara!!!
Vill ni se denna vackra trädgård o fontänen i verkligheten, kolla då in denna unika resa. Hoppas ni vill hänga med!
Ha en härlig söndag. så ses vi hemma igen!
Stor kram Anna
Bild: Apotekerensträdgård i Simrishamn.

lördag 26 april 2014

MJUKT MOT HÅRT I VÅRT HEM!



God morgon sunshines!
När ni läser detta sitter jag nog i bilen på väg till Norra Hammar utanför Jönköping där jag skall håll min inrednings kurs i dag, direkt efter kursen blir det konsultationer hos några kunder...det går i ett, men jag klagar inte!
Förra året blev en succé, hoppas på samma i år igen!
Tur att jag kommer hem till ett dukat bord med god mat o härligt sällskap.
I min inrednings föreläsning som jag skall hålla i dag pratar jag mycket om hur man skapar balans mellan olika material och även olika sorts inredning. Ville dela med mig av en vacker blandning av runda former som skapar en härlig balans i vår fönster karm mellan vårt kök o mitt kontor. Fatet står i en nisch omringad av bara hårda material som klinker, putsade väggar och granit skiva. Så formerna och den böljande murgrönan skapar balansen mellan hårt o mjukt på ett personligt och vackert sätt.
Hoppas ni passar på att njuta av detta underbara väder, ta en minut med en kopp kaffe, det är vi alla värda!
Ha det toppen, ni vet var jag finns om ni vill hänga med!
Stor varm kram Anna.

fredag 25 april 2014

LYCKAD KVÄLL!








God morgon, vilken hel lyckad kväll!
Det är en trött bloggerska som packar väskan o skall snart bege sig ut på nya jobb, men jag är också full av glad skratt o inspiration efter gårdagens hel lyckade kväll. Det var kallt o blåsigt ute när vi kom till Boningshuset i går kväll, men vi blev snabbt uppvärmda av Marias och Boningshusets underbara värme o gästvänlighet. Kvällen blev så där underbart bubblig o galen som vi alla vill ha den o vi bjöds på god sallad med hembakat bröd och brie, vissa fick njuta av vin men jag körde och smuttade o skålade i lite! Sen blev det gott kaffe, hembakad kaka och en jäkla massa shopping!
Vår styrka i denna grupp är att vi är så olika till både stil o personlighet. Sofie gick rakt på inredningen som var i starka intensiva färger, Jannice köpte sobra puderpasteller o stilrena saker, Danielle jordtoner o natur material och jag basfärger mixat med vintage o trädgårds detaljer.
Detta bevisar att vilken stil man än har så finner man det hos Maria!
Vi hade nog kunnat shoppa och frossa hela natten, vill ni se mer ifrån vår kväll igår så kolla in mitt konto på Instagram.
Nu frukost o det sista skall ner i veckan, mot Småland och inrednings föreläsning...ses vi?
Njut av fredag och den kommande helgen!
Stor kram Anna

torsdag 24 april 2014

BLOGGTRÄFF PÅ BONINGSHUSET!










God morgon denna torsdag!
Här går det i ett, planerar o packar väskan inför i morgon då det bär av till Småland för ännu en storföreläsning. Innan dess skall jag och mitt blogg gäng Jannice, Sofie, Susann, Daniella till min nya kund Maria för en härlig bloggträff med middag o vin/kaffe o kaka. Jag tyckte det var kul att bjuda ut hela gänget till detta ljuvliga ställe. Det var länge sedan vi träffades och Maria gillade idén och ville gärna vara med o bidra till denna kväll med en blogg middag ute i deras BONINGSHUS. Förhoppningsvis kan vi sitta ute på deras härliga veranda, där ljuset och utsikten är fantastisk.
Mina inspirerande bilder från butiken tog jag när jag var inbjuden att hålla en inrednings föreläsning där ute för ett tag sedan, en fantastik kväll med många glad skratt o massor av shopping!
Vill ni hänga med oss ut  i kväll så vet ni var jag finns!
Hoppas ni får en härlig dag, nu dags att beta av planeringen inför i morgon!
Stor kram Anna

onsdag 23 april 2014

BALANS MED LIVING AND ROOM!





 
 Hej igen!
Alla i huset har åkt i väg och jag har plockat undan efter morgonens firande. Är egentligen ledig i dag men jag har för mycket i huvudet och kan inte koppla av. Så då tänkte jag att jag kan lika gärna sätta mig vid datorn igen o filar lite mer på min nästa inspirationskurs som är  den 26 april i Norra Hammar i Småland tillsammans med Jenny o Living and Room.
I år tar vi vid där vis slutade sist, fräschar upp kunskapen o färg lär oss att sudda ut gränserna mellan ute o inne, skapa trevliga rum sittplatser ute och till sist inspirerande tips o idéer hur man kan använda Living and Rooms produkter på bästa sätt.
Ses vi??
TO DO- listan i dag är lång och jag vill så gärna ha allt klart innan jag åker iväg för helgen, så att jag kanske kan ladda mina batterier lite och njuta av Småland o min släkt som bor där!
Sugen på att se lite mer av Living and Room så har ni hela katalogen här!
Nu dags för jobb!!
Ses i morgon!
Kram Anna
 
 
 
 

IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG....

...för i dag är det mitt hjärtas födelsedag!
Tänka att det var denna coola cowboysaren jag föll för, för mer än 20 år sedan!! En cool kille som hade hela livet framför sig, vad han då inte visste var att han skulle träffa mig, bli pappa till 2 barn innan sin 30 års dag och ha villa, vovve och Honda i Vellinge!! Åren har gått o det har ju gått bra o smidigt...kärleken spirar som aldrig förr.
I morse firades han på sin 43 års dag av två tonåringar o Chippen o lilla Anna( Jag alltså)
Han hade önskat sig 3 saker:
  • Ny grill, och det fick han, en Weber i årets nya färg
  • Vimpel till flaggstången från barnen o Chippen.
  • En shopping dag med mig, för att förnya vår o sommar garderoben, det fick han också....bortskämd???
Vi gör som han säger men i kväll blir det han själv som bjuder då blir det middag med vår lilla familj på ATMOSFÄR i Malmö, vår nya favorit restaurang. Nej nu dags för jobb och fix inför en full vecka!!
Kika in lite senare då blir det äntligen... inredning o inspiration!
Ha det toppen till dess!
Kram Anna

tisdag 22 april 2014

VILKET STÄLLE!












God middag alla där ute i solen!
Vilket ställe vi besökte i helgen, här hade jag gärna satt mig med ett glas rosé och njutet av ljudet från ån, så underbart och sövande. Vi körde och körde och tänkte många gånger att vi var fel ute men så helt plötsligt kom skylten med Galleri Palla, och det hade inte kunnat vara bättre, helt ljuvligt både platsen och samlings utställningen. Jag blir helt lycklig i själen när jag ser så mycket vackert på en och samma gång...och jag fyllde mig med inspiration!
 Vad gjorde ni under påsken?
Nu dags för mig att sätta mig med min föreläsning som jag skall framföra på lördag i Stora Hammar utanför Jönköping!
Hoppas vi ses!
Ha en toppen dag, i dag blir det långfika i solen, en av fördelarna att jobba hemma. MYS!!
Stor kram Anna